Scholen mogen geen voorrang geven aan buurtkinderen

Scholen mogen geen voorrang geven aan buurtkinderen

Scholen mogen geen voorrang geven aan buurtkinderen

Antwerpen - In Antwerpen krijgen kinderen uit de buurt volgend schooljaar géén voorrang bij de inschrijving in een school. Het voorstel van onderwijsschepen Voorhamme werd gisteren door de schooldirecties weggestemd. In Gent geven alle scholen vanaf volgend schooljaar wél voorrang aan buurtkinderen.

Schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) reageerde gisterenavond zeer ontgoocheld. “Het is nooit mijn bedoeling geweest om deze verfijning van het inschrijvingsbeleid voor alle scholen in Antwerpen te verplichten. Wél om de ruimte te laten voor scholen om met dit nieuwe systeem te experimenteren. Maar zelfs dát is weggewuifd.”

“Kamperen blijft”

Het voorstel van Voorhamme kreeg gisteren bij de stemming in het Lokaal Overlegplatform (LOP) wel de steun van ouders, maar niet van schooldirecties. “52 directeurs stemden voor, 109 tegen en 7 onthielden zich”, moest Voorhamme vaststellen.

“Ik dacht dat de schooldirecties wijzer waren”, zegt hij. “Alles blijft nu bij het oude. Kamperen om je kind ingeschreven te krijgen, je kind in meerdere scholen tegelijk inschrijven, discriminatie van kansarmen enz. Schooldirecteurs zijn de eersten om daarover te klagen, maar ik begin me nu af te vragen of ze het wel allemaal zo erg vinden. Ik ga ouders met klachten in elk geval naar hen doorsturen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio