Engelse teams in bloedvorm in Champions League

Engelse teams in bloedvorm in Champions League

Engelse teams in bloedvorm in Champions League

Print
De Engelse teams Arsenal en Manchester United hebben op de tweede speeldag van de Champions League fors uitgehaald tegen respectievelijk Porto en Aalborg. De Londenaars hakten Porto in de pan met 4-0. De Nederlander Robin Van Persie was één van de smaakmakers met twee doelpunten. Manchester won vlotjes in Aalborg met 0-3.

Van Persie

Porto vond nooit een antwoord op het vinnige combinatievoetbal van Arsenal. Vooral Van Persie en Abedayor ontpopten zich tot een gesel voor de Portugese defensie en scoorden elk twee doelpunten. Een monsterscore lag voor het grijpen, maar Walcott en Eboué misten de kansen.

Manchester won makkelijk in Aalborg. Wayne Rooney brak nog voor het halfuur de ban, nieuwkomer Dimitar Berbatov scoorde zijn eerste twee doelpunten voor United.

Zé Roberto

In Groep F gaf Bayern partij aan Lyon. Beide ploegen deelden de punten. Lyon dreigde in de eerste helft via Fred en Réveillère, maar het was Demichelis die met een own-doelpunt de Franse landskampioen de voorsprong schonk.

Bayern was even van slag, maar ging daarna via Luca Toni op zoek naar de gelijkmaker. De Italiaanse goalgetter was echter niet in zijn avondje en het was good old Zé Roberto die de verdiende gelijk maakte.

Alle uitslagen van dinsdag:

Groep E


Aalborg - Manchester United 0-3
Villareal - Celtic 1-0

Groep F

Fiorentina - Steaua 0-0
Bayern Munchen - Lyon 1-1

Groep G

Arsenal - Porto 4-0
Fenerbahce - D. Kiev 0-0

Groep H

Zenit Sint-Petersburg - Real Madrid 1-2
BATE Borisov - Juventus 2-2

MEER VOETBALNIEUWS