BAM hamert op alternatieven voor verkeersdrukte Noorderlaanbrug

Antwerpen - De verkeersdrukte op en rond de Noorderlaanbrug is sinds vorige week opvallend toegenomen. Toch zijn er voldoende alternatieven, meent de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

Het is niet alleen bij automobilisten, maar ook bij BAM opgevallen dat de verkeersdrukte aan de Noorderlaanbrug gevoelig is toegenomen sinds vorige week.

“Op die brug over het Albertkanaal moet het verkeer sinds dit voorjaar in elke richting over één rijstrook. Dat zorgde tot vorige week voor weinig verkeersproblemen. Maar nu alle vakantieperiodes achter de rug zijn, neemt de verkeersdrukte opnieuw toe”, stelt BAM in een persbericht. Dat geeft files, zowel stadinwaarts (vooral ’s morgens) als staduitwaarts (vooral ’s avonds).

Daarom herinnert BAM de weggebruikers aan de alternatieve routes tijdens de werkzaamheden aan de brug. “Voor automobilisten loopt de snelste route via de Singel of de Antwerpse Ring”, luidt het. “En het openbaar vervoer vormt een ideaal alternatief voor de auto. De bussen over de Noorderlaanbrug rijden op een vrije busbaan en tram 6 vermijdt zelfs de werfzone.”

Meer info: www.antwerpken.be
MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio