Bekentenissen over zwart geld bij Forcom

Het wordt almaar duidelijker dat er bij zaalvoetbalclub Forcom, Sportforum en KIDS kwistig met zwart geld werd omgesprongen. Sommige van de aangehouden verdachten hebben dat ondertussen ook toegegeven.

jrosquin

Spelers van zaalvoetbalclub Forcom Antwerpen werden gedeeltelijk in het zwart betaald. Dat hebben enkele van de verdachten die in de cel zitten, al bekend. Zwart geld werd ook gebruikt voor andere doeleinden. Zo zouden achterstallige belastingen van spelers aan hen terugbetaald zijn door de sponsors. Ook een btwaanslag die Forcom kreeg, goed voor 186.000 euro, werd grotendeels in het zwart afgelost.

Bovendien bracht de door het stadsbestuur bevolen audit niet alleen een merkwaardige lening van 89.000 euro van KIDS aan Sportforum aan het licht. Ook staan in de boekhouding in verhouding veel te weinig personeelskosten ingeschreven. Voorts werden ook al bekentenissen afgelegd over het uitschrijven van hogere facturen aan sponsors.

Kabinetschef

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) volgt ondertussen het dossier op de voet, hoewel ook hij officieel niets weet. “Wie eventueel in de fout is gegaan, kan daar best zelf mee naar buiten komen.” Janssens behoudt wel het vertrouwen in kabinetschef Dirk Van de Poel. “Ik heb geen enkele reden om aan hem te twijfelen. Hij kreeg zelfs nooit verslagen of uitnodigingen voor een vergadering”, zegt Janssens. “Hij vernam in augustus puur toevallig dat hij nog steeds bestuurslid was van Sportforum. Hij nam toen direct ontslag.”

Hetzelfde verhaal voor Forcomkapitein en sp.a-gemeenteraadslid Karim Bachar. “Ik weet niet hoe hij als speler werd betaald”, stelt Janssens. “Als er iets niet correct is verlopen, verwacht ik een gepaste reactie.”

Vandaag verschijnt de OCMWambtenaar die vorige week werd aangehouden, voor de raadkamer. Feit is dat Kurt A., een van de twee aangehouden politiemannen, steeds voor de affiches van Forcom zorgde. En hij kende de ’OCMW-kopieerder’.

Sponsor Dirk S. zou afgelopen vrijdag voor de raadkamer komen, maar dat werd uitgesteld naar nu donderdag. Door de politiestaking raakte hij vrijdag niet in het gerechtsgebouw.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio