Zoon valt ouders aan na mislukte neusoperatie

Een 31-jarige man heeft zijn ouders met een mes aangevallen in hun woning in de Coolhemstraat in Kalfort (Puurs). De reden zou een mislukte neusoperatie zijn, waarvan hij zijn ouders de schuld gaf.

jrosquin

De familie Spiessens kreeg vrijdagavond het bezoek van hun zoon. De 31-jarige man was in alle staten en ging zijn moeder Frieda (60) te lijf met een mes. Ze kon hem afweren, maar werd toch geraakt in de bil en bezeerde haar hand. “Ook haar mondhoeken bloedden hevig”, vertelt een buurvrouw. “Dat kwam omdat hij een prop in haar mond had gestoken. Toen ze die eruit duwde, plantte hij zijn vuist in haar mond. De moeder vluchtte daarna de straat op en riep dat die smeerlap binnen zat.”

Vader Karel (62), die in zijn duiventil zat, kwam af op het tumult. Hij kreeg een messteek boven het oog en eentje in de buik. Hij raakte zwaargewond, maar was niet in levensgevaar. Na het incident bleef de agressieveling ostentatief staan tussen de talrijk opgedaagde buurtbewoners. “Hij bleef zijn ouders uitschelden en bedreigen.

Razend

Hij leek razend en zei dat hij hun ogen zou uitsteken en hun oren zou afsnijden. Hij belde de politie ook zelf op om te zeggen dat er twee zotten waren die geïnterneerd moesten worden. Zo stond hij hier een kwartier, tot ze hem kwamen inrekenen. De moeder beefde ondertussen zo hard van de schrik, dat het leek alsof ze elektriciteit in haar lichaam had”, zegt een buur.

Volgens de buren terroriseerde de zoon zijn ouders al een paar maanden. Reden voor de hoogoplopende ruzie zou een mislukte neusoperatie zijn. Hij beschuldigde zijn ouders ervan dat ze een complot met de plastisch chirurg hadden gesmeed om de operatie te doen mislukken. Een van de slachtoffers was overigens niet zijn natuurlijke ouder.

De man zit nu vast op verdenking van poging tot moord. Het huis is verzegeld.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio