115 sollicitanten op jobdag Fortis

De aandelen van Fortis zijn in vrije val, maar dat kon de sollicitanten zaterdag op de jobdag van Fortis niets schelen. Met 115 waren ze en allemaal hoopten ze op een contract. “Ik denk dat er minder problemen zijn dan in de media wordt voorgesteld”, zei Glen de Valck, een van de 32 gelukkigen die met een contract buitenwandelden.

jrosquin

Het was de eerste keer dat Fortis een jobdag organiseerde. Het opzet was eenvoudig: geïnteresseerden konden zich op voorhand inschrijven of zaterdag zelf binnenstappen in het Fortisgebouw aan de Wapper in Antwerpen. Ze worstelden zich door enkele sollicitatiegesprekken en kregen meteen te horen of ze werden aangeworven of niet. Gedaan dus met het wekenlang wachten op een brief in de bus.

In totaal verwelkomde Fortis 115 belangstellenden. Zestig daarvan schreven zich in, de rest kwam binnenwaaien. Slechts één persoon liet zich verontschuldigen wegens ziekte. “Een succes na de vervelende voorbije dagen”, stelde zonedirecteur Harald van Drom. “Er is geen link tussen het vertrouwen dat zoek is bij een aantal klanten en de werkzekerheid. Er zijn wat dat betreft geen problemen. Met 17.000 werknemers zijn wij een van de grootste werkgevers van België.“

Goed gevoel

Glen de Valck glunderde. Op 16 oktober begint de 25- jarige Antwerpenaar aan zijn nieuwe baan als commercieel medewerker bij Fortis. Vol vertrouwen, want hij is absoluut niet bang dat het de verkeerde kant zal gaan met zijn nieuwe baas. “Volgens mij wordt beeld dat Fortis in de problemen zit vooral door de media gestuurd. Bij een paar veranderingen aan de top denken ze meteen dat er iets mis loopt. De echte specialisten zien zeer weinig problemen. Weet je, dit bedrijf is zo divers en heeft zo’n sterke pijlers. Ik heb hier een goed gevoel bij. En ik niet alleen. Ik vind dat de opkomst hoog ligt. Allemaal zeer jonge mensen die hopen hier te komen werken. Dat is ook nodig. Werknemers gaan op pensioen en moeten worden vervangen. Stel dat al die vacatures niet ingevuld raken, dan is er te weinig personeel. Dat zou pas een probleem zijn.”

Werd er bij de sollicitanten dan niet gesproken over de steile val van de aandelen? “Iedereen had zich duidelijk goed voorbereid en keek verder dan de onheilspellende berichtgeving. Er werden maar weinig vragen gesteld over wat er gaande is.”