Silvio Proto kopt Germinal Beerschot langszij: 2-2 (video)

De verguisde Silvio Proto heeft zich met één actie onsterfelijk gemaakt op het Kiel. Germinal Beerschot leek thuis tegen AA Gent een nieuwe nederlaag op te gaan lopen tot de doelman als een duiveltje uit een doosje in de slotfase de bal binnen kopte. Door het 2-2 gelijkspel blijven beide teams wel in de grauwe middenmoot hangen.

jrosquin

Germinal Beerschot schoot als een wervelwind uit de startblokken en verwierf in het openingskwartier een aantal goede kansen via onder meer Dosumnu, Haroun en Malki.

Koelbloedige Dosumnu

De thuisploeg moest wachten tot net voor de rust voor de verdiende openingsgoal tegen de netten hing. De nieuwe doelman Silvio Proto trapte de bal ver tot bij Malki die de bal op zijn beurt bediende aan Dosumnu. De spits bleef koelbloedig en wipte het leer over doelman Jorgacevic.

In de tweede helft schakelde Gent een versnelling hoger. Na vier minuten werd Maric knap vrijgespeeld door Ruiz en die verschalkte Proto: 1-1. De thuisploeg wist niet van welk hout pijlen te maken en hadden steeds vaker een overtreding nodig om Gent af te stoppen.

Held Proto

De wedstrijd leek dood te gaan bloeden tot Milos Maric tien minuten voor tijd een vrije trap mooi over de muur en in het doel plaatste. Op basis van het spelbeeld in de tweede helft een verdiende voorsprong. Germinal Beerschot begon daarop met de moed der wanhoop aan een slotoffensief.

Diep in de blessuretijd gebeurde het onverhoopte. Doelman Silvio Proto, die een ganse match geviseerd werd door de supporters van AA Gent, liep het veld over bij de allerlaatste kans van de Ratten. Hij kopte het leer enig mooi in het Gentse doel. Een punt en een ongelofelijke ontlading op het Kiel was het gevolg.

Bekijk hieronder het doelpunt opnieuw dat ervoor zorgt dat Proto niet langer meer verguisd wordt op het Kiel. Met dank aan de videowebsite YouTube.

Scheidsrechter: Gummieny. GERMINAL BEERSCHOT: Proto, PJ Monteyne, M Monteyne, Svetlicic, Van Dooren, Haroun, King (66' Fadiga), Né, Wamor, Dosumnu (76' Kpaka), Malki. AA GENT: Jorgacevic, De Roeck, Mutavdzic, Rosales (71' Sorokin), Thompson, Azofeifa, Grondin, Maric, Ruiz, Thijs, Olufade (72' Foley). Doelpunten: 39' Dosumnu 1-0, 49' Maric 1-1, 81' Maric 1-2, 91' Proto 2-2. Gele kaarten: Van Dooren, Fadiga.

Meer voetbalnieuws