Racing Genk verslaat Moeskroen met 1-2 en haalt top-5

Racing Genk heeft in een felbeladen partij afstand genomen van Moeskroen. Het won op Le Cannonier met 1-2 na een sterk slothalfuur. De Genkenaars vinden zo aansluiting bij de top-vijf. Door het verlies van Moeskroen is Standard na zes speeldagen alleen leider met drie punten voorsprong op Anderlecht en Moeskroen.

jrosquin

Na de winst van Standard tegen Anderlecht moest Moeskroen winnen om mee aan de leiding te blijven van het klassement. De Henegouwers bewezen ook dat ze de ambitie hadden om co-leider te blijven en begonnen goed aan de wedstrijd.

Na een kwartier mocht de thuisploeg al juichen. Een gemeten voorzet van Walter Baseggio belandde op het hoofd van Custovic die de bal richting doel kopte, waar Vandooren er maar zijn kruin moest tegen zetten.

Onmondig Genk

Genk, zonder de van een hersenschudding bekomende doelman Bailly, had in de eerste helft iets meer balbezit maar ving daar bitterweinig mee aan. Het was zelfs Moeskroen dat ternauwernood op 2-0 kwam via Custovic, maar de lijnrechter zag buitenspel.

Pas rond het uur kwam er pas beterschap in het spel van Genk en kwamen er openingen en kansen. Dat resulteerde in de bevrijdende 1-1. Alex zette na een knappe dribbel de bal voor naar Barda die makkelijk kon scoren.

De Genkenaars kregen nu de greep op de wedstrijd en binnen de tien minuten stond het al 1-2. João Carlos kopte de bal voorbij interim-doelman Slovenciak na een hoekschop van Soetaers.

Er vielen nog een resem gele kaarten en na de tweede gele kaart voor Custovic was het over en uit voor de troepen van Enzo Scifo.

Scheidsrechter: Vervecken. MOESKROEN: Slovenciak, El Araichi, Sapina, Van Gijseghem, Vandooren (46' Haghedooren), Assou-Ekotto (81' Walasiak), Baseggio, Lepoint, Ouali, Oussalah (67' Okwunwanne), Custovic. RACING GENK: Verhulst, Carlios, Cornelis, Matoukou, Do Santos Tiago, Da Silva (90' Vossen), De Decker (46' Tözser), Soetaers (80' Bosnjak), Toth, Barda, Nemec. Gele kaarten: Nemec, João Carlos, Bassegio, Sapina, Tözser, Matoukou, Van Gijseghem, Barda. Rode kaarten: Custovic (2x Geel)

Meer voetbalnieuws