VS wint Motorcross der Naties, België derde

De Verenigde Staten hebben zich opnieuw tot sterkste motorcrossland gekroond. De Amerikanen behaalden de zege op de Motorcross der Naties in Groot-Brittannië. Het Belgische drietal moest zich tevreden stellen met de derde plaats in de einduitslag.

jrosquin

Het Amerikaanse team met Stewart, Villopoto en Ferry werd vooraf ongenaakbaar gewaand en bevestigde ook de favorietenstatus. In de eerste reeks (Mx1+Mx2) ging een autoritaire Stewart met de zege aan de haal. Het Belgische duo stelde daarin teleur. De eerste Belg, Ken de Dycker eindigde als achtste. Jeremy Van Horebeek eindigde anoniem als zestiende.

In de tweede reeks (Mx2+Open) deden de Belgen het al beter. Steve Ramon eindigde knap tweede, maar Van Hoorebeek ontgoochelde opnieuw met een dertiende plaats. De overwinning in die reeks ging weer naar een Amerikaan: Ryan Villopoto (foto).

In de derde en laatste reeks (Mx1+Open) mochten de Fransen juichen. Sébastien Pourcel won de reeks voor de Est Tanel Leok. Ken De Dycker moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Steve Ramon werd veertiende.

België eindigde uiteindelijk derde na de Verenigde Staten en Frankrijk, maar hield maar een minieme voorsprong over op Groot-Brittannië.

Meer sportnieuws