Fernando Alonso wint spektakelrijke GP van Singapore

De Grote Prijs van Singapore bracht het spektakel wat er van werd verwacht en kreeg met Fernando Alonso ook nog eens een onverwachte winnaar. De voormalige wereldkampioen van Renault behaalde in de incidentrijke wedstrijd zijn eerste overwinning van het seizoen. De Brit Lewis Hamilton deed een gouden zaak in het klassement omdat de Ferrari-piloten Felipe Massa en Kimi Räikkönen niet in de punten vielen.

jrosquin

Bij aanvang leek de eerste Grote Prijs bij nacht en kunstlicht een klassieke driestrijd te gaan worden tussen Massa, Hamilton en Räikkönen.

Na 17 ronden deed zich echter het meest spraakmakende en hilarische moment van de wedstrijd voor. Ferrari-rijder en leider in de race Massa vertrok te snel uit de pits en sleurde een mecanicien en de brandstofslang met zich mee. De Braziliaan verloor door dat incident minuten en viel terug naar de laatste plaats.

De ongelukkige pitstop van Felipe Massa

Verrassend koptrio

In het verdere verloop van de GP bleef Massa de foutjes opstapelen en zorgde er onder meer voor dat Adrian Sutil uit de race viel.

Door het incident ontstond er een verrassend koptrio met Nico Rosberg, Jarno Trulli en Giancarlo Fissichella. Ex-wereldkampioen Alonso stelde na enkele ronden echter orde op zaken, kwam aan de leiding en gaf die niet meer af.

Rampdag voor Ferrari

Nico Rosberg reed nog naar een erg knappe tweede plaats en de derde plaats was voor de winnaar van de nacht Lewis Hamilton. Door de opeenstapeling van de foutjes eindigde Massa immers anoniem achteraan in de race en tot overmaat van ramp viel Räikkönen op enkele ronden van het einde nog uit door een stuurfout.

Met nog drie races te gaan heeft Hamilton nu zeven punten voorsprong op Massa in de WK-stand. Bij de constructeurs sprong McLaren ook over Ferrari in de stand.

Meer sportnieuws