Roelandt ontkent dopingadvies: "Ik ben gechanteerd"

Renno Roelandt, dokter en ondervoorzitter van het BOIC, ontkent dat hij Erik Wijmeersch ooit heeft aangezet tot dopinggebruik. Volgens Roelandt is het verhaal één groot verzinsel van een journalist van Het Laatste Nieuws.

mgeysmans

"Wijmeersch heeft me in 1998 opgezocht in mijn hotelkamer. Ook Eddy De Smedt van het BOIC zat toen op onze kamer. Journalisten en atleten stelden me regelmatig vragen over doping, maar Wijmeersch wist erg veel. Volgens De Smedt en mij gebruikte hij toen al doping", vertelt Roelandt tijdens een debat op de Zevende Dag. Het verhaal dat hij Wijmeersch aan de drugs heeft geholpen noemt Roelandt verwerpelijk. "Het hele verhaal is opgezet door een journalist van Het Laatste Nieuws. Hij heeft me gechanteerd. Het is schandalig", besluit Roelandt.

Opstappen

De journalist in kwestie zou in het bezit zijn van drie bezwaarlijke tapes. Volgens Roelandt wou hij nog een deal sluiten, maar toen de dokter weigerde bracht de journalist zijn verhaal naar buiten. "Ik zal naar de rechter moeten stappen. Ik weet nog niet of ik opstap. Ik mag nog even nadenken", besluit een aangeslagen Roelandt.

Meer sportnieuws