Noriant geniet voorkeur BAM voor Oosterweel

De raad van bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) heeft vrijdagavond de tijdelijke handelsvereniging Noriant het statuut van voorkeursbieder gegeven. Hiermee wordt het bouwconsortium toegelaten tot de volgende stap in de procedure voor de Oosterweelverbinding: de finale contractonderhandeling voor de bouw ervan.

Belga

Deze fase start in januari 2008. Dat meldt BAM vrijdag in een persmededeling. De beslissing die Noriant aanduidt, is genomen na een uitgebreide toetsing van de conformiteit met het bestek, alsook een toetsing aan de gunningscriteria, klinkt het. Zo zegt BAM dat het voorstel van Noriant overtuigend gaat voor ruimtelijke kwaliteit en niet alleen voor een utilitaire opdracht rond verkeersinfrastructuur.

Ook vindt BAM het totaal bedrag van het ontwerp en de bouwkost van Noriant zeer scherp en marktconform. BAM zet in januari de onderhandelingen met Noriant voort, waarna in mei de vergunningsprocedure voor de bouwaanvraag kan starten. Na afronding van deze procedure kan in oktober overgegaan worden tot contractsluiting met het bouwconsortium.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring