Vanhecke en Morel slepen Jurgen Verstrepen voor rechter

Frank Vanhecke, voormalig voorzitter van het Vlaams Belang, en Marie-Rose Morel, Vlaams parlementslid, dagen oud-partijlid Jurgen Verstrepen (LDD) voor de rechter. Verstrepen beweert in zijn nieuwe boek 'Zwart op Wit' aan de frontlinie te hebben gestaan tijdens de affaire tussen Vanhecke en Morel. "Ik ben het kotsbeu dat deze leugens weer worden opgelepeld", reageert een woedende Morel.

mgeysmans

"Ik hoorde en zag allerlei vreemde dingen. Zonder enige discretie te betrachten dartelde het koningskoppel door het Vlaamse land", en "In Londen en Straatsburg gaven de twee flink van katoen. In Londen was ik zelfs toeschouwer aan de frontlinie". Het zijn maar enkele passages uit Verstrepens boek, die de affaire tussen Morel en Vanhecke moeten bevestigen.

Kotsbeu

Op haar website weerlegt Morel alvast alle beschuldigingen. "Ik ben het kotsbeu dat deze leugens weer eens woden opgelepeld. Het zijn waanzinnige verhalen. Zoals het fabeltje dat Frank bij diverse lezingen aan de lokale afdelingen zou gevraagd hebben een hotelkamer voor ons beiden te boeken. Ik daag iedereen uit om mij daarvan één voorbeeld te geven, met bewijzen. Wie dat kan, krijgt van mij het hele bedrag dat Verstrepen aan het Vlaams Belang gefactureerd heeft voor niet bewezen diensten. En dat is véél geld", vertelt een woedende Morel in een interview met De Zondag.

Reclame

Morel en Vanhecke gaan de komende week nu een forse schadevergoeding eisen van Verstrepen. Morel denkt er echter niet aan om het boek uit de winkelrekken te laten halen. "Daarvoor is het een veel te goede reclame voor het Vlaams Belang. Verstrepen ontmaskert zichzelf als een zielige opportunist en een leugenaar eerste klas."