Horeca trakteert werkmannen

Mol - Wegen en Verkeer heeft de Eerselseweg in Mol-Postel vrijdag opnieuw opengesteld. De Postelse horeca was tevreden over de snelle afhandeling van de werkzaamheden en bood de werkers een receptie aan.

“Een aannemer rooide 245 eiken van 120 jaar oud langs de Eerselseweg”, vertelt Tom Jacobs, toezichter bij de administratie Wegen en Verkeer. “De dikste eik had een omtrek van 3,5 meter.” Samen met zijn collega’s genoot hij vrijdagavond van een frisse pint aan de Kaasboerin in Mol-Postel.

Het initiatief kwam van de uitbaters Jan Cools en Rik Wijnants. “Omdat we tevreden zijn over het geleverde werk”, zeggen ze. “We kregen minder passanten over de vloer tijdens de werkzaamheden, maar de aannemer en de mensen van Wegen en Verkeer zorgden altijd voor een doorgang.”

Plooibakens

“Zoiets gebeurt veel te weinig”, reageert Gino Vandevelde, districtshoofd van Wegen en Verkeer. “De mensen laten zelden zien dat ze ons werk appreciëren.”
Zelf is hij ook tevreden over het geleverde werk door aannemer Aswebo en zijn mensen. “Het ging om een structureel onderhoud, maar we maakten van de gelegenheid gebruik om de weg herin te richten.“

Vooral de fietsers zijn in de watten gelegd. Ze kregen een duidelijk afgebakend fietspad. “Om de veiligheid van de fietsers nog meer te verhogen, laten we in de bochten plooibakens aanbrengen tussen het fietspad en de rijweg. En we gaan volgend jaar opnieuw bomen aanplanten langs een gedeelte van de Eerselseweg”, besluit Gino Vandevelde.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio