Potpolder onder water voor film

Temse - Na het succes van de tv-reeks Stille Waters, maakt Tielrode zich op voor een nieuw filmavontuur. Van 29 oktober tot 20 november wordt de potpolder aan de monding van de Durme in de Schelde het decor voor de nieuwe Nederlandse film De Storm. De Tielroodse potpolder wordt voor de opnames een maand lang onder water gezet.

De potpolder van Tielrode wordt voor de opnames van De Storm een maand lang onder water gezet. Het polderbestuur en de afdeling Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal gaven daarvoor al hun toestemming.

1953

De Storm is het nieuwste project van productiehuis NL Film Productie BV uit Amsterdam. Ben Sombogaart, die onder meer de films Kruistocht in Spijkerbroek, De Tweeling en Het Zakmes op zijn palmares heeft staan, heeft de regie in handen. De Storm wordt een film over de grote overstroming van 1953, die in Nederland het leven kostte aan bijna 1.800 mensen.

De film brengt het verhaal van de 18-jarige Julia die, net als zoveel andere Zeelanders, in de nacht van 31 januari 1953 werd verrast door de grote overstroming. Nadat zij door een luchtmachtsergeant wordt gered, keert zij terug naar het overstroomde gebied, omdat zij er haar dochtertje moest achterlaten.

Helikopter

De filmmakers lieten hun oog vallen op de Tielroodse potpolder om het ondergelopen Zeeland na te bootsen. Volgende week begint de opbouw van de decors al. Naast een basiskamp worden onder meer een boerderij, hotel en regeninstallatie gebouwd. Dat duurt vermoedelijk tot 24 oktober. Die dag worden de toegangen tot de potpolder vanuit de Sint-Jozefstraat, Reekstraat en Boelwerf afgesloten.

Een dag later wordt de polder al onder water gezet. De opnames starten op 29 oktober en duren tot 20 november. Een dag, waarschijnlijk 13 november, worden opnames vanuit een helikopter gemaakt. Die zal op de terreinen van de firma Cordeel op de vroegere Boelwerf landen. Op 5 december zullen de filmmakers weer uit Tielrode weg zijn.

Verwacht wordt dat De Storm in september 2009 eerst in de Nederlandse filmzalen te zien zal zijn.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio