"Talkshowhost Oprah Winfrey is vermoord in haar woonst"

Talkshowhost Oprah Winfrey is vermoord in haar woonst

"Talkshowhost Oprah Winfrey is vermoord in haar woonst"

Print
Oprah Winfrey is vermoord in haar woning. Met dat valse bericht over de immens populaire Amerikaanse talkshowhost deed een internetblogger heel wat goedgelovige Amerikanen een tijdje met verstomming verslaan.

De blogger op de website digg.com had immers werk gemaakt van zijn (mislukte?) grap. Zo nam hij screenshots van de BBC-website en paste daar zijn valse bericht in. Daarnaast paste hij ook het onderwerp over Oprah Winfrey op internetencyclopedie Wikipedia aan en stuurde hij het overlijdensbericht de wereld in, als ware het een officieel persbericht van persagentschap AP.

Volgens het valse bericht werd de 54-jarige talkshowhost zaterdagochtend door een familielid dood aangetroffen in haar woning. Die stelde een schotwond in haar buik en een bloeduitstorting rond het oog van Winfrey vast. De 'nepmoordenaar' ging in de fantasie van de blogger nog driester te werk, want Winfrey zou ook steekwonden hebben opgelopen.

Of het zwarte televisie-icoon er zelf mee kan lachen is nog een andere vraag. Haar vele aanhangers waren in ieder geval aanvankelijk de wanhoop nabij.

MEEST RECENT