Standard speelt 2-2 gelijk tegen Everton

Landskampioen Standard heeft 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Everton. Mbokani en Yobo verwierven in Liverpool een gunstige uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd.

pirombouts

Everton stak fel van wal en Standard, met 3 spitsen, had al na drie minuten een eerste gele kaart te pakken - Marcos was de schuldige. Anichebe miste een eerste grote kans voor de thuisploeg. Aan de overkant was het wel raak voor Mbokani, op voorzet van Dalmat: 0-1!

2-2

Everton liet het niet aan zijn hart komen en sloeg meteen terug via een kopbal van Cahill, net over. Toch kreeg Standard een goede kans op 0-2 via Jovanovic, maar uitgerekend De Camargo devieerde de bal... uit doel.

Na ruim twintig minuten gaf Osman de bal voor naar Yakubu, die de gelijkmaker op het bord zette. Standard kon echter ook weer scoren, via een eigen doelpunt van Yobo. Nog voor rust maakte Everton echter gelijk: op vrijschop trapte Castillo de bal voorbij Espinoza: 2-2. Meteen ook de ruststand.

Gunstige uitgangspositie

In de tweede helft kwam Standard er niet meer uit. Everton appelleerde voor een penalty na een contact tussen Onyewu en Yakubu, maar ref Gilewski liet het passeren. Defour kwam er nog eens uit, maar zijn schot werd geblokt.

Het bleef 2-2, voor Standard een gunstige uitgangspositie voor de terugmatch op 2 oktober. Aftrap om 19u40.

Scheidsrechter: Gilewski. EVERTON: Howard, Neville, Yobo, Jagielka, Lescott, Arteta, Castillo, Cahill, Osman, Anichebe (64' Vaughan), Yakubu. STANDARD: Espinoza, Marcos, Onyewu, Sarr, Dante, Defour, Dalmat, Witsel, Jovanovic (86' Nicaise), De Camargo, Mbokani. Doelpunten: 9' Mbokani 0-1, 22' Yakubu 1-1, 35' Yobo 1-2, 38' Castillo 2-2. Gele kaarten: Marcos, Dante, Dalmat, Sarr.

Meer voetbalnieuws