Franse ex-international Johan Micoud stopt met voetballen

Johan Micoud stopt met onmiddellijke ingang met voetballen. De 35-jarige Franse ex-international zei dit in de sportkrant

L'Equipe

.

jrosquin

Micoud is vooral bekend van zijn periode bij nationale ploeg. Tussen 1999 en 2004 verzamelde hij 17 A-caps en maakte hij deel uit van de Franse selecties op het EK 2000 en het WK 2002.

De middenvelder begon zijn carrière bij Cannes, maar hij maakte zijn grote doorbraak bij Bordeaux waar hij werd uitgespeeld als een echte spelverdeler. Na vier seizoenen bij de Bordelais achtte hij in 2000 de tijd gekomen om naar het buitenland te verhuizen.

Werder Bremen

Na twee seizoenen Parma volgde vanaf 2002 Werder Bremen, waar hij zijn hoogdagen beleefde. Hij werd toen zelfs gezien als een waardige doublure van Zinedine Zidane bij de nationale ploeg.

In 2006 keerde hij terug naar de roots en sloot hij zijn carrière af met twee seizoenen bij Bordeaux. Dit seizoen was hij immers niet meer gewenst door trainer Laurent Blanc en daarom besliste Micoud om zijn professionele voetballoopbaan vaarwel te zeggen.

Meer sportnieuws