"Geen reden om hoog van de toren te blazen tegen Bern"

Is Club Brugge vanavond de favoriet in de eerste ronde van de Uefacup tegen Young Boys Bern uit Zwitserland? De rijkere traditie en hogere clubcoëfficiënt van blauw-zwart mogen daar misschien op wijzen, alvast manager Luc Devroe wil van geen favorietenrol weten.

jrosquin

Veel grote namen vinden we anders niet terug bij Young Boys Bern. Gelukkig speelde ene Yapi Yapo ooit in Beveren, of niet één speler deed vandaag een belletje rinkelen. “Maar dat was bij de Europese tegenstanders van Germinal Beerschot, AA Gent en Anderlecht net zo”, zegt Devroe. “Zoals ik nu ook al weer hoor dat het Zwitserse voetbal niet zoveel voorstelt. Oké, maar stelt de competitie in Azerbeidzjan, Zweden en Wit-Rusland meer voor?”

Kwalificatie is een must

Al zijn er ook positieve signalen voor Club, geeft Devroe toe. “Vorige week verloor de nationale ploeg van Zwitserland op eigen veld tegen Luxemburg. Dat biedt wel perspectieven voor ons. Al zullen we dan wel efficiënter moeten zijn dan zaterdag tegen Dender.”

Kwalificatie is trouwens een must, gaat de manager verder. “Vorig jaar zijn we er al te vroeg uit gegaan tegen het Noorse Brann Bergen. En één keer uitgeschakeld worden in de eerste ronde volstaat. Daarom kan het belang van deze wedstrijd niet voldoende benadrukt worden. Voor Club zelf. Voor de spelers - die kunnen hun marktwaarde opdrijven. En voor het Belgische voetbal – de coëfficiënt kan wel een goede prestatie gebruiken.”

Meer voetbalnieuws