Dorpshuis Muizen vangt premie voor restauratie

Een week voor de start van de heraanleg van de doortocht van Muizen heeft Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD) Mechelen ook een substantiële subsidie toegewezen voor de restauratie van het Muizense dorpshuis. Daarmee wordt begin volgend jaar aangevat.

jvandermosten

Werkzaamheden aan de nutsleidingen in de omgeving van het dorpshuis op de Magdalenasteenweg kondigen al een tijdje de heraanleg van de doortocht van Muizen (Mechelen) aan. Volgende week gaat die van start, waarbij in een eerste fase de riolering van de Magdalenasteenweg op die van de Bergstraat wordt aangesloten. Daarna worden Magdalenasteenweg, het kruispunt met Jan Frans Van Geelstraat en ten slotte het plein tussen Karolingenstraat en Magdalenasteenweg aangepakt.

Subsidies

Vanaf begin volgend jaar volgt dan de restauratie van het dorpshuis. Van Vlaams minister Dirk Van Mechelen heeft Mechelen dinsdag een subsidie van 107.000 euro gekregen om dat in ere te herstellen. “Het oude gemeentehuis van Muizen bevindt zich in een bouwvallige staat”, stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “Door het dorpshuis nieuw leven in te blazen, kan het voor de inwoners van Muizen weer een echt ontmoetingsoord worden.”

Bibliotheek

Eenmaal het dorpshuis is gerestaureerd, is er ruimte voor een bureau van de wijkmanager, een kleine tentoonstellingsruimte, een vergaderzaal, een beperkte administratie en het filiaal van de bibliotheek. Minister Van Mechelen mag overigens binnenkort een nieuwe vraag vanuit Mechelen verwachten, ditmaal voor een subsidie voor de restauratie van het dorpshuis van Walem.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio