Persoonlijk e-mailadres van Sarah Palin gehackt

Het persoonlijke e-mailadres van de Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin is gehackt. Op de blog 'Gawker' werden een aantal screenshots van e-mails geplaatst.

jrosquin

Sarah Palin blijft de krantenkolommen beheersen. Als het niet is over fraudeschandalen, dan is het wel over schandalen waarvan zij net het slachtoffer is. Het persoonlijke e-mailadres van de gouverneur van Alaska werd helemaal uitgevlooid door een hacker en op de blog 'Gawker' geplaatst.

Het e-mailadres werd binnengedrongen door een onbekende groep hackers, die zich als Anonymous voordoet. De campagneleider van John McCain spreekt van een flagrante schending van de privacy van Sarah Palin. De campagne is met een klacht naar de politie gestapt en noemt de zaak een misdrijf.

Familiefoto's

Naast persoonlijke mails wist Gawker ook familiefoto's van Palin te bemachtigen. Ook die zijn te bekijken op Gawker.com. Gawker is alvast niet van plan om de foto's en de screenshots offline te halen omdat ze "wel degelijk nieuwswaarde hebben".

Eerder kreeg Palin kritiek over zich heen omdat ze regeringsdocumenten zou verstuurd hebben via het bewuste Yahoo-adres (gov.sarah@yahoo.com) in plaats van met haar officiële account.

Lees ook: 'Werp een dynamietstaaf naar Sarah Palin'

Nu in het nieuws