O.J. Simpson in de sporen van Al Capone? (video)

Een levenslange gevangenisstraf wenkt voor ex-footballster O.J. Simpson. De Amerikaan, die in 1994 vervolgd werd voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole en diens minnaar, staat opnieuw terecht. Ditmaal voor een gewapende overval.

pirombouts

Vorig jaar vond in een hotel in Las Vegas een gewapende overval plaats op een handelaar van sportmemorabilia. Bij de daders: de 61-jarige Orenthal James Simpson.

Al Capone

Simpson riskeert levenslang. De mededaders waren geen doetjes: alle betrokkenen hebben een strafblad en zaten lange tijd achter de tralies. Zij getuigen op het proces tegen Simpson, die het brein wordt genoemd. Hijzelf verklaarde bij zijn arrestatie dat hij alleen maar wat souvenirs wou terughalen.

"Het is alsof Al Capone wordt berecht", weet Laurie Stephenson, voormalige aanklager van Simpson. "Die is uiteindelijk vanwege belastingontduiking achter de tralies beland en niet vanwege zijn veel grotere misdaden.”

Naked Gun

Simpson was na zijn carrière in het American Football een gevierd acteur en speelde onder meer mee in 'Roots' en de trilogie 'The Naked Gun'.

Hieronder een videoverslag van de eerste procesdag, dat verscheen op videowebsite YouTube.

Nu in het nieuws