"Niet Koekelberg, maar Dewael stuurde aan op mijn promotie"

De gewraakte secretaresse die een superpromotie verwierf bij de Federale politie, Sylvie Ricour, heeft in een interview met het Franse weekblad Paris-Match haar gal gespuwd. Volgens Ricour stuurde niet politiebaas Fernand Koekelberg, maar minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael aan op haar superpromotie.

jrosquin

Lees ook: 'Komt er een koehandel op ons af?', het standpunt van redacteur Paul Geudens.

In het interview neemt ze het enerzijds op voor haar chef Koekelberg en de andere felbesproken secretaresse Anja Savonet en anderzijds schiet ze met scherp op minister Dewael en de andere topbenoeming, Christa Debeck.

Volgens Ricour vond Dewael persoonlijk dat zij en Savonet en betere behandeling verdienden en een promotie moesten krijgen. Koekelberg zou enkel op die vraag zijn ingegaan. Die bewering gaat echter regelrecht in tegen de bevindingen van het Comité P.

Debeck

Eveneens tegen de bevindingen van het Comité P in, beweert ze dat er "geen enkel negatief advies" bestond rond haar promotie. Die bestond er ook niet rond de benoeming van collega Anja Savonet, die volgens Ricour momenteel door een hel gaat.

Iets minder medelijden heeft ze met Christa Debeck, die eveneens een superpromotie verwierf bij de Algemene Inspectie. Volgens geruchten leeft Ricour op voet van oorlog met Debeck en alle beweringen over grote loonsverhogingen en negatieve adviezen gelden enkel voor haar, aldus Ricour.

Alles over de zaak-Koekelberg op de expertensite van J. De Wit

MEER OVER Koekelberg

Nu in het nieuws