Zwitserse kok maakt gerechten met moedermelk

Een Zwitserse horecaondernemer heeft de wind flink van voor gekregen toen hij bekendmaakte dat hij gerechten op basis van moedermelk wil serveren.

wverhaert

De autoriteiten maakten de man duidelijk dat dit niet door kon gaan, vermits ‘de mens’ niet op de lijst staat van ‘zoogdieren waarvan de producten voor menselijke consumptie worden verwerkt.’

De kok stelde dat hij privé al een aantal gerechten met moedermelk had klaargestoomd. Vooral de Zürcher Genschnetzeltes en de soepen met moedermelk waren zo in de smaak gevallen, dat hij overwoog om ze op de kaart te zetten.

"Getuigt van weinig goede smaak"

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een restaurant eraan denkt om gerechten met moedermelk op te dienen. In ons land is het onmogelijk. “Alleen gerechten die gecontroleerd zijn door het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid, mogen worden gecommercialiseerd”, zegt woordvoerster Lieve Busschots.

Daarnaast is er ook de smaak. “Het getuigt van weinig goede smaak en nog minder ethisch inzicht, om een dergelijk gerecht aan de klanten te willen aanbieden”, zegt Alex Clevers, chef-kok van het Limburgse sterrenrestaurant Vivendum.

Nu in het nieuws