KLJ pakt uit met reuze(n)stunt

Jeugdbeweging KLJ Hamme Centrum pakt tijdens de Wuitensmarsen uit met een stunt. Met een reus zal ze het nieuwe logo van de jeugdbeweging promoten en meedingen naar de titel van meest geslaagde stunt.

“We zorgen voor een typisch Hamse stunt”, vertelt KLJ-leidster Sofie Baeyens enthousiast. “Onze afdeling bouwt een indrukwekkende reus van wel vijf meter. De inspiratiebron daarvoor is natuurlijk de Wuitensstoet. Daarin stappen elk jaar reuzen mee, zoals Polydoor en de fameuze vierling. In de kledij van onze reus verwerken we het nieuwe KLJ-logo van witte letters op een rode achtergrond met een groen puntje. Dat puntje benadrukt het landelijke aspect van onze beweging.”

Tijdens de driedaagse Wuitensmarsen, van donderdag 25 tot zaterdag 27 september, presenteren de KLJ-leden hun reuzenstunt aan het publiek op het Marktplein. “Wij hopen met onze reus even rond het plein te kunnen lopen. Hij is groot en weegt veel, maar beweegt zich voort op wieltjes. Ons doel is om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met onze werking. Wij delen ook flyers en sleutelhangers uit en zullen actief aan ledenwerving doen.”

De jeugdige reuzenbouwers dingen met hun stunt mee naar de overwinning in de ‘stuntdagen’ die KLJ-nationaal organiseert. Daarbij worden de meest geslaagde KLJ-stunten in Vlaanderen beloond met een lokaal ‘make-over’ leidingsweekend of spelmateriaal.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio