Plage Cultuur serveert muziek bij boterhammen

De cultuurdienst van Dendermonde herneemt deze week weer het initiatief Plage Cultuur. Gedurende twee dagen kan je in de Denderstad genieten van muziek en cultuur tijdens een cultuur- en leermarkt en De Boterhammen.

Niets mooiers om je lunchpauze door te brengen dan genietend van de zon op een terras met een streepje muziek op de achtergrond. Het recept werkt al jaren in Brussel en ook in Dendermonde zijn De Boterhammen een septembertraditie geworden om de zomer uit te wuiven en het nieuwe cultuurseizoen op gang te trekken.

Lalalover

Van 12 tot 13.30u kan iedereen terecht op de Grote Markt om op een terrasje zijn boterhammen op te eten. De groep Lalalover, onder andere bekend van het zonnige debuutalbum Heliotropic, zorgt voor de muzikale ambiance.

De schoolgaande jeugd wordt niet vergeten, want om 15.45u klimt het vijfkoppige combo uit Dendermonde The Sins op het podium om het jonge volkje uit de bol te laten gaan.

Stadsbeiaardier Marc Van Boven speelt vanaf 20.30u enkele bekende melodieën van Raymond van het Groenewoud in om deze artiest in te luiden. Om 21u neemt Raymond het van hem over en haalt hij ook enkele Straffe Mannen op het podium.

Bal Moderne

Zaterdag belooft nog cultureler te worden met de Cultuur- en leermarkt van 13 tot 17.30u. Verschillende culturele organisaties, leerorganisaties en stadsdiensten stellen in kraampjes hun werking voor aan het grote publiek. Doorlopend zijn er tal van demonstraties en optredens zoals van het cabaret ’Ter Bescherming van de Jeugd’.

Jongeren van 6 tot 12 jaar kunnen een workshop jumpen volgen. Voor het volledige programma werp je best een blik op de site van CC Belgica. Als afsluiter van Plage Cultuur volgt om 20.30u een Dansparade met drie professionele dansers, vijf Dendermondse dansverenigingen en alle toeschouwers. Daarop stuurt een DJ tot 1u ’s nachts een rasecht Bal Moderne aan.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio