Sint-Niklase taxichauffers geschrokken na gijzeling collega

De gijzeling van de Sint-Niklase taxichauffeur Christine Naudts van taxibedrijf Fierens was woensdag nog hét gespreksonderwerp bij haar collega-taxichauffeurs. Er zijn wel steeds meer vrouwen die achter het stuur van een taxi plaatsnemen. Bianca Calle (36) is al twee jaar taxichauffeur bij City Taxi in Sint-Niklaas.

Bianca Calle (36) heeft in de twee jaar dat ze als taxichauffeur werkt nog nooit iets ernstigs meegemaakt. De gijzeling van haar collega laat haar dan ook niet onberoerd. ”Het gebeurt wel vaker dat klanten niet willen betalen of teveel hebben gedronken en lastig doen. Maar dat zijn uiteindelijk nog kleine zaken. Daarom zijn we ook zo geschrokken van wat er met onze collega is gebeurd.”

”In Sint-Niklaas is het meestal rustig. Ik heb al een paar telefoontjes gekregen van mensen die willen weten of ik het niet was die werd gegijzeld. En inderdaad, voor hetzelfde geld was het mij overkomen. Ik ken Christine een beetje, en hoop dat ze snel opnieuw in haar taxi kruipt en de draad terug opneemt. Dat is de enige manier om zoiets te verwerken.”

Zelf kruipt Bianca ’s nachts niet achter het stuur. ”Dat is niet omdat ik bang ben. Ik heb kinderen en ik wil dus thuis zijn ’s nachts. Maar als ik moet invallen voor een collega, zal ik dat niet weigeren.”

Noodknop

Bij City Taxi gebeurden in december 2007 drie overvallen op taxi’s in twee weken tijd. Tot voor kort waren dat de meest ernstige feiten met taxi’s in Sint-Niklaas. Bij taxibedrijf Fierens, waarvoor de gegijzelde chauffeur reed, zijn er op 44 jaar tijd twee overvallen geweest. ”Dit is Antwerpen of Brussel niet. Sint-Niklaas is een groot dorp”, zegt zaakvoerder Gunther Fierens.

”Daarom zijn we allemaal erg onder de indruk. Onze chauffeur wil dit in alle rust verwerken. We zitten al met een personeelsprobleem, en nu komt het beroep nog meer in een slecht daglicht. Hiertegen kunnen we ons moeilijk wapenen. Daarom pleit ik voor meer technologische hulp, zoals een noodknop. Die ontbreekt in de taxiwereld.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio