Beveren bouwt nieuw zwembad

De inwoners van Beveren krijgen een nagelnieuw zwembad. Eind deze maand legt het schepencollege het aanbestedingsdossier voor de bouw ervan voor aan de gemeenteraad. Het huidige zwembad wordt verbouwd tot sporthal voor vechtsporten.

Het huidige zwembad staat er al dertig jaar. Na de toestand ervan te hebben geëvalueerd, oordeelt het schepencollege dat de tijd rijp is om te investeren in nieuwe zweminfrastructuur. “Het nieuwe zwembad komt in het laatste vrije stuk van de sportzone, nabij het baseballterrein”, kondigt schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V) aan.

Recreatief

“Het huidige zwembad is 350 vierkante meter groot. Voor het nieuwe mikken we op 625 vierkante meter. We creëren op die manier ruimte voor wie overdag wil zwemmen. In het huidige bad kan dat niet omdat het permanent volgeboekt is door scholen.”

Het gemeentebestuur houdt vast aan het principe van het recreatieve zwembad, maar dat zal op een grotere oppervlakte kunnen. Daarnaast komt er een initiatie- of opleidingsbad voor zwemlessen. Voor de realisatie van het nieuwe bad opteert de gemeente voor een samenwerking met een privépartner.

Privépartner

“Het is de bedoeling dat die partner het zwembad financiert, bouwt, uitbaat en onderhoudt. Hij kan binnen de realisatie ook niet-commerciële sportgebonden projecten zoals bowling of squash inbouwen. De plannen voor een aanpalend speelplein vormen een extra troef voor de privépartner.

De gemeente betaalt betalen voor het openbaar gebruik van het zwembad. Via een overlegorgaan kunnen we de prijzen op een aanvaardbaar, toegankelijk niveau houden”, zegt Van Esbroek.

Tijdsbesparing

De schepen gaat ervan uit dat een frisse duik in het nieuwe zwembad mogelijk zal zijn tegen de zomer van 2011. “Pas daarna wordt het oude zwembad in opdracht van de gemeente omgevormd tot een sporthal. Die doet dan dienst voor vechtsporten. De matten kunnen blijven liggen en dat betekent voor de clubs een aanzienlijke tijdsbesparing.”, besluit Van Esbroeck.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio