Gemeente zoekt naam voor ’’t Zaaltje’

De vroegere gemeentezaal van Pulderbos, achter het oud gemeentehuis, onderging afgelopen jaar een grondige facelift. De gemeente, die de zaal ook wil verhuren voor familiefeesten, zoekt nu ijverig naar dé geknipte naam.

Het gemeentebestuur heeft beslist om het zaaltje ook te gaan verhuren voor familiefeesten. “Maar niét voor uitvaarten”, benadrukt Willy De Bie (CD&V), voorzitter van de gemeenteraad.

“In Pulderbos vinden de koffietafels traditioneel in hetzelfde café plaats, en we willen onze middenstanders niet beconcurreren. Daarom dat we onze tarieven ook hebben afgestemd op de andere gemeentezalen, parochiezalen en de fanfarezaal. Ook verenigingen kunnen het zaaltje huren, de keuken is altijd inbegrepen in de prijs. Inwoners en verenigingen van Zandhoven betalen 150 euro huur, mensen en verenigingen van buiten de gemeente 300 euro.”

Voorgeborchte

Omdat het wat knullig is om over ’t Zaaltje te blijven spreken, terwijl andere door de gemeente verhuurde lokalen en gebouwen ronkende namen hebben als Huize Bruyneel en De Christoffel, roept de gemeente iedereen op om mee te zoeken naar een mooie naam.

“Het dorpsbeeld van Pulderbos wordt bepaald door drie centrale gebouwen: De Hel, De Hemel en Het Vagevuur”, zei De Bie. Schepen Louis Lenaerts (CD&V) stelde om deze trend verder te zetten de naam Het Voorgeborchte voor, maar omdat dat in het woordenboek omschreven wordt als ’uiterst onaangename plaats’ is dat geen optie. Willy De Bie vindt De Vest wel mooi klinken.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio