Red De Keer begint aan najaarsoffensief

Wommelgem - De plannen om De Keer, het gebied tussen Wommelgem en Oelegem, om te vormen tot industriegebied worden al een hele poos intens bestreden. Dat zoiets ook op een prettige manier kan, demonstreren actiegroep Red De Keer en de Oelegemse scouts op 3 en 4 oktober.

De plannen voor het najaarsoffensief werden in de Oelegemse molen voorgesteld. De wieken tonen de boodschap: ’Toon uw hart voor De Keer’. “Onze najaarscampagne zal zich op drie fronten afspelen”, leggen Veerle Verhulst en Jaak Pepels van de actiegroep uit.

“We schrijven nu alle lokale politieke mandatarissen aan met de vraag om onze platformtekst te ondertekenen. Verder starten we met een stickercampagne om de oproep Red De Keer zo ver mogelijk te verspreiden. Het derde facet van ons herfstoffensief is een tweedaagse om iedereen op een positieve wijze te laten kennismaken met De Keer.”

Veel steun

Voor die tweedaagse werkt het actiecomité samen met de Oelegemse scouts. “De scouts organiseren al vier jaar een fuif in het Keergebied en nu hebben we onze krachten gebundeld”, legt de actiegroep uit. “Er zijn bovendien nog veel mensen die ons helpen. Zo kregen we de melk voor de pannenkoeken en een fietshandel schonk ons een fiets die we kunnen verloten.”

De initiatiefnemers hopen met de tweedaagse nog meer mensen bewust te maken van de onmogelijkheid van de plannen.“We verzamelden al ruim tweeduizend handtekeningen tegen de plannen. We trekken ons nu een beetje op aan het wegvallen van De Keer uit de afbakening van het grootstedelijk gebied. Ook de impact van het MER-rapport over het Brugse voetbalstadion bewijst dat er geluisterd wordt naar de opmerkingen van actiegroepen. Maar we zijn er lang nog niet”, zeggen de strijdlustige Verhulst en Pepels.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio