Afdeling Verzorging Moretus bestaat tien jaar

De afdeling Verzorging (BSO) in het Ekerse Moretus Katholiek Onderwijscentrum viert dit schooljaar haar tiende verjaardag. Hoog tijd voor een terugblik met leerlingen en leerkrachten.

Zonder leerlingen, geen afdeling, daarom eerst even tijd voor hen. Plaats van de afspraak: de praktijkklas. Badjes, verzorgingskussens en babypoppen wachten op hun gebruikers en twee flink uit de kluiten gewassen poppen liggen netjes toegedekt in een ziekenhuisbed. Hilariteit alom als iemand uitlegt dat deze poppen in een mum van tijd van geslacht veranderen.

Bewuste keuze

Wie dacht dat alleen meisjes deze richting volgen, zit toch wel wat fout. Op de 84 leerlingen zijn er 9 jongens. Niet echt veel, maar toch al meer dan bij de start. Dé reden voor hun studiekeuze is zoals bij de meisjes: ze willen mensen helpen. De familie steunt hen voor 100%, al maken broers en zussen er graag grapjes over.

Volgens Christ’l Goffin, Kristin De Bock en Lies Dubaere, de leerkrachten die mee aan de wieg van de afdeling stonden, is verder studeren voor deze leerlingen zeker een optie. Vroedkundige, sportleraar, opvoeder, kleuterleidster of verpleegkundige: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Christ’l Goffin: “Veel van onze leerlingen gaan voor hogere studies, één derde slaagt daar ook in.” Dat deze richting voor heel wat leerlingen een bewuste keuze is, is héél duidelijk. Dit is hún afdeling. Heel wat oud-leerlingen Verzorging willen maar wat graag de band met de leerkrachten en de school blijven behouden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio