CD&V-fractieleider knipt het licht uit

Roel Bruyninckx (31), zoon van havendirecteur Eddy, verlaat na ruim 7,5 jaar de Kapelse gemeenteraad. Drie jaar was hij ook CD&V-fractieleider. Hij huwt op 27 september met de Stabroekse CD&V-schepen Liesbeth Verhaert en verhuist dus naar Stabroek. Tijd voor een laatste gesprek.

“Als ik terugblik, weet ik dat we weinig structureel hebben betekend omdat je als oppositie toch afhankelijk bent van de agenda”, zegt Roel Bruyninckx. “Maar controlerend, bijsturend en constructief speelden we zeker onze rol. Zo ben ik met de plakborden begonnen en daarmee heb ik ook afgerond. We hamerden consequent op wat er mank liep in het jeugdbeleid, onder meer op de leegstand van Eskapade en op de huurprijzen. Wij zijn er toch voor een stuk in geslaagd dat op de agenda te houden.”

Oppositie

“Ja, het is een ontgoocheling dat je inbreng vanuit de oppositie redelijk beperkt blijft. Met het nieuwe Gemeentedecreet werd ook het belang van de gemeenteraad serieus teruggeschroefd. Drie vierde wordt nu in het college beslist. Ontgoochelend was ook dat de CD&V er niet op vooruit ging (van 7 naar 4 zetels in 2006, red.). Hoewel ik bij mijn twee verkiezingen telkens wel tevreden was met mijn persoonlijk resultaat (van op de vijfde plaats met 443 voorkeurstemmen verkozen in 2000 en als lijsttrekker in 2006 831 voorkeurstemmen, red.).”

Vaarwater

Roel verwacht vooral het veelvuldige contact met mensen te zullen missen. “Je houdt ook deftig voeling omdat je weet wat er gebeurt. Zo kan je ook vlot met iedereen praten.” Hij blijft politiek actief, want werkt op het kabinet van Vlaams minister Crevits als beleidsmedewerker Wegen en PPS. En lokaal, in Stabroek? “Zeker niet in het begin. Ik wil Liesbeth wel steunen, maar vooral uit haar vaarwater blijven. Ik ben ook niet voor half werk. Ook in Kapellen heb ik me steeds volledig vastgebeten in dossiers.”

Of de Kapelse CD&V nu onthoofd is? ”In alle bescheidenheid wel. Ik was toch lijsttrekker bij de laatste verkiezingen en fractieleider in de gemeenteraad. Ach, het is niet de eerste keer dat de partij een kopstuk verliest. Trouwens, zij die achterblijven, kunnen ook zonder mij verder.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio