Politie krijgt mogelijk hotel als buur

Het stadsbestuur van Lier hoopt een privé-investeerder te vinden om op de Dungelhoeffsite een nieuw hotel te bouwen. Dat zou dan op het Paradeplein naast het politiecentrum komen.

Op de Dungelhoeffsite bevond zich vroeger de Cadettenschool. Toen het Belgische leger de gebouwen verliet, kocht de stad de hele site. Ondertussen is ze eigendom van SoLAG, het autonome gemeentebedrijf. Rechts van het Paradeplein bouwde de stad een nieuw politiecentrum. Aan de overzijde neemt in de toekomst het OCMW zijn intrek, terwijl de stadsdiensten in het gebouw aan de straatzijde komen.

Plaats voor nieuwbouw

“Aan de overzijde van dat gebouw is er plaats voor een nieuwbouw”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Toerisme Guido Van den Bogaert (CD&V/N-VA). “In het plan dat we nu bespreken, houden we daar plaats vrij voor de bouw van een hotel van een zestigtal kamers. Maar ik wil me niet op dat aantal vastpinnen. Mochten we geen geïnteresseerde investeerder hiervoor vinden, dan komen er op die plaats woongelegenheden of kantoren, want dat zijn de andere functies van de Dungelhoeffsite.”

Geen aanvraag

Er is momenteel bij de stad nog geen enkele vraag binnen voor de bouw van een hotel in de Dungelhoeffsite. Wel bestaat er interesse voor de bouw van een nieuw hotel naast restaurant Dijk34 op de Hoogveldweg in Lier. Dockx Woningbouw uit Dessel, die eerder het restaurant en de appartementen er al bouwde, heeft er nog een onbebouwd perceel recreatiegrond. “Er zijn nog lang geen concrete plannen”, benadrukt Mark Dockx. “We denken er enkel nog maar over na.”

Schepen Van den Bogaert heeft er alleszins geen probleem mee dat er hotelcapaciteit in Lier bijkomt. “Pas als we voldoende hotelkamers hebben, kunnen we er ook promotie voor maken. Nu zitten onze hotels bijna altijd vol.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio