Marokkaanse familievetes teisteren Heihoek

In de Korte Heistraat is dinsdagnacht een zoveelste ruzie in een Marokkaanse familievete beslecht met de vuisten. Er werd gedreigd met een wapen, maar niet geschoten. Het Mechelse parket wil acht amokmakers zo snel mogelijk voor de correctionele rechtbank brengen.

De wijk Heihoek ziet al jaren lijdzaam toe hoe de families Belkhiri en Aberkane op voet van oorlog leven. Omwonenden die liever anoniem blijven, vrezen dat de familievete zal eindigen in een bloedbad. Eerder waren er al vechtpartijen, steekpartijen en zelfs incidenten waarbij schoten gelost werden. De oorzaak van de vete is niet duidelijk.

Bestorming

Bij de knokpartij van dinsdagnacht maakten de Belkhiris ruzie. Enkele dagen eerder was er al een vechtpartij, waarbij een vriend van de familie Aberkane werd afgetroefd door leden van de andere familie. De Aberkanes besloten daarop wraak te nemen met vrienden uit Antwerpen.

Even voor middernacht bestormden ze de woning van de rivaliserende clan. Terwijl op straat de auto’s van het gezin werden beschadigd, drongen anderen langs een stukgeslagen ruit de woning binnen. Daar werden meppen uitgedeeld en werd met een vuurwapen gedreigd.

De politie kon acht amokmakers inrekenen. Het parket wil de vechtersbazen zo snel mogelijk berechten. De buurtbewoners vragen zich intussen af hoe lang het nog zal duren voor er lachtoffers vallen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio