Berlaar wil volwaardig sportcomplex op Doelvelden

De gemeentelijke sporthal ’t Stapveld aan de Pastorijstraat in Berlaar is stilaan aan het verslijten. Het schepencollege denkt er daarom aan om in het gemeentelijke sportcomplex Doelvelden aan de Welvaartstraat een nieuwe sporthal op te trekken. “Onze sporthal is aan het verslijten: zowel het dak als de accommodatie binnen in het gebouw”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).

“Bovendien voldoen de basketvelden binnenkort wellicht niet meer aan de nieuwe bondsreglementen. Het lijkt ons daarom het beste om stilaan over een nieuwe sporthal na te denken. Die willen we een plaats geven op de Doelvelden. De huidige sporthal zal dus op termijn verdwijnen. Mogelijk verkopen we de grond als bouwgrond. Maar ik zie dat nog niet binnen de vijf jaar gebeuren.”

Hoe het schepencollege de precieze toekomst van de Doelvelden ziet, begint stilaan vorm te krijgen. “Samen met enkele bestuursleden van SK Berlaar denken we na over het optimale gebruik van het negen hectare grote domein”, zegt Horeman.

Aanpassingen

“Wat kan er, wat niet en welke aanpassingen zijn er eventueel nodig”, gaat de burgemeester voort. “Het is alleszins onze bedoeling de Doelvelden volledig te benutten en om er zoveel mogelijk sporten te laten plaatsvinden. Het moet dus een volwaardig sportcomplex worden. Een sportclub (een hondenclub, red.) heeft zich al gemeld om een deel van het complex te mogen gebruiken”, vertelt schepen van Sport Eddy Verstappen (CD&V).

Gemeenteraad

Het gemeentelijke sportcomplex Doelvelden kwam dinsdagavond ook ter sprake tijdens de gemeenteraadszitting. De raadsleden keurden de betaling van een aanvullende provisionele som ten bedrage van 325.000 euro aan de nv Rita Promotions van Marcel en Bart Scheers uit Lier.

“We doen dit omdat een schikking met Rita Promotions over hoeveel wij voor de gebouwen op de Doelvelden moeten betalen, momenteel niet mogelijk blijkt. Door dit bedrag nu op een derdenrekening van onze advocaat te zetten, zullen we later minder intresten moeten betalen”, aldus schepen Verstappen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio