Gemeente draait op voor heraanleg Gompelbaan

De gemeente Mol draait zelf op voor de kosten van de nieuwe toplaag van de Gompel­baan. Op de gemeente­raad kwam het daarover tot een bitse discussie tussen sp.a-fractieleidster Kathleen Deckx en schepen Hans Schoofs (Open Vld).

In 2000 werden de kasseien van de Gompelbaan ver­vangen door asfalt en dat betekende een merkelijke verbetering voor de gebruikers van de weg. Lang hadden ze er geen plezier van, want al snel zat de weg opnieuw vol gaten.

Begin dit jaar liet de ­gemeente een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Parallel met dat ­dossier knoopte het bestuur onder­handelingen aan met het studiebureau en de aannemer over wie verantwoordelijk was voor de slechte aanleg van de weg.

Proceskosten

Op vraag van Kathleen Deckx gaf schepen Hans Schoofs toe dat de gemeente opdraait voor de kosten van ongeveer 72.000 euro. “De slaagkansen om een gerechtelijke procedure te winnen, zijn te klein”, zegt de schepen. “Bij verlies ­moeten we ook de proces­kosten ­betalen en die kunnen ­oplopen tot 10.000 euro.”

Deckx nam geen vrede met het antwoord en klaagde aan dat de Molse belastingbetaler opdraait voor fouten van het bestuur.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio