IOK schat Portaal Lammerdries op 100 jobs

De Inter­communale Ontwikkelings­maatschappij voor de Kempen (IOK) hoopt met de ontwikkeling van bedrijventerrein Portaal Lammerdries in Olen tussen ­tachtig en honderd jobs te creëren. Land­sverdediging moet de gronden van het voormalig militair domein eerst nog saneren alvorens aan IOK te verkopen.

Toegang

Het projectgebied van een kleine zes hectare situeert zich ten noordwesten van de bestaande ­bedrijvenzone ­Lammerdries-De Heze. IOK wil het militair ­domein inrichten als poort tot de bestaande bedrijvenzone.

Portaal Lammerdries moet buiten de ont­wikkeling als bedrijventerrein ook dienen als kwalitatievere toegangszone tot het bestaande bedrijven­terrein. IOK moet de gronden eerst nog verwerven van Landsverdediging. Deze overdracht gebeurt als het voorlopig verpauperd terrein is opgeruimd.

Vraag

Bedrijven die ­produceren, verwerken, onder­zoeken, op- en overslaan en ­distribueren zijn in de toekomst welkom in Portaal Lammerdries. Zuivere kleinhandel en kantoorfuncties zijn niet toegelaten.

IOK hoopt met de ontwikkeling van Portaal Lammerdries deels tegemoet te komen aan de vraag naar bedrijfsgronden. Deze vraag overtreft volgens de bestuurders van IOK het aanbod aanzienlijk.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio