Stad opent Digidak in Schorvoort en Parkwijk

De Stad en Strategisch Plan ­Kempen openden woesndag twee Digidak­lokalen. In den Brand en in de Parkwijk kan je voortaan gratis surfen en cursussen volgen. Den Brand maakte van de gelegenheid gebruik om meteen hun nieuwe buurtsite voor te stellen.

Turnhout had al acht Digidaks, maar heeft er nu nog twee bijgekregen. In een Digidak­lokaal kan je gratis gebruik maken van een computer met internet. Er worden ook ­cursussen gegeven.

Geschikte locatie

“We hebben nu al 5000 unieke bezoekers en er blijven er bijkomen”, vertelt Ilse Van Gorp van Digidak. “De cursussen zitten bijna altijd vol. Daarom openen we twee nieuwe Digidaks. We kregen de vraag al eerder van de wijk, maar we moesten wachten op extra middelen. Het duurde ook even om de geschikte locatie te vinden.”

De locaties vonden ze uiteindelijk in het buurthuis van Den Brand (Schorvoort) en in de basisschool van de Parkwijk. “Daar mag de school ook gebruik maken van de ­computers”, gaat Ilse verder.

Nieuwe buurtsite

Den Brand maakte van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe buurtsite voor te stellen. Het initiatief werd genomineerd voor de Proximus Foundation. “De site is nog niet af”, zegt Pieter Andriesen die de basis van de brandsite legde. “Het is de bedoeling dat mensen uit de buurt die verder uitbouwen.”

De Digidak in Den Brand is open op dinsdag en donderdag. Die van de Parkwijk is open op maandag. www.brandsite.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio