Tappen voor een euro per jaar

Frank Rastelli van Hotel De Zalm mag van het Herentalse stadsbestuur de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken uitbaten voor een euro per jaar. Dat is 6.000 keer minder dan vorig jaar, toen Rastelli nog 500 euro per maand betaalde.

“Ik heb vorig jaar flink mijn broek gescheurd aan die uitbating”, zegt Frank Rastelli. “Ik heb mij dan bij de aan­besteding voor de nieuwe uitbating ingeschreven voor een euro per jaar, met succes.”

“De Zalm bvba was de laagste reglementaire inschrijver”, zo laat de stad kurkdroog weten. Het contract is jaarlijks door beide partijen opzegbaar.

Grand Café

Er is ook nog steeds geen uitbater voor het Grand Café in de oude stadsbrouwerij. Wat ooit een prestigieuze ­brasserie moet worden, ligt er nu nog ­altijd als een ruwbouw bij. Van de nieuwe uitbater werd verwacht dat hij of zij de zaak verder afwerkte.

Te hoog gegrepen, zo realiseert het stadsbestuur zich nu. Er werd dan maar beslist om zelf een vloer en toiletten in de ruimte voor het Grand Café aan te leggen en de muren te bezetten. Maar dat was buiten de waard van het studiebureau A.A.A. gerekend, die de bouw van ’t Schaliken overzag. “Hier wordt niets gebouwd ­zonder ons”, zo luidde het.

Volgende week zit het stadsbestuur met A.A.A. rond de tafel om een planning uit te werken. Ergens volgend jaar hoopt de stad een nieuwe poging te doen om de caféruimte te verhuren. Ditmaal gekoppeld aan de uitbating van de een euro-foyer van het cultuurcentrum.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio