Hasselaar Egon Wisniowski scoorde al 2 keer in Roemenië

Het vergaat Egon Wisniowski wonderwel bij de Roemeense tweedeklasser FC Progresul. De 23-jarige Hasselaar verkaste in het tussenseizoen van Sint-Truiden naar Boekarest en heeft het daar helemaal naar zijn zin. Vorig weekend maakte de centrale verdediger al zijn tweede treffer van het jonge seizoen. “Ik heb nu mijn basisplaats beet, verwacht ik.”

fbaeten

Hij fronste enkele maanden geleden wel even de wenkbrauwen, toen er een ploeg uit de Roemeense tweede klasse via een managementbureau op zijn deur klopte. Maar de zin voor avontuur en de wetenschap dat Progresul - in een vorig leven als FC National nog Europees tegen Club Brugge - wilde aanknopen bij de successen van het verleden, trokken hem over de streep.

“Ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb”, zegt Wisniowski, in Roemenië tot Wisniovschi omgedoopt.

Promoveren

FC Progresul miste zijn competitiestart niet. Met 10 op 15 staat het op een vijfde plaats, op amper twee punten van de leider. “Promoveren is echt wel het doel, omdat Progresul op dit moment volledig in de schaduw staat van de drie eersteklassers uit Boekarest: Steaua, Dinamo en Rapid. Door die concurrentie spelen wij hier voor amper 1500 toeschouwers. In de andere steden zit er bij onze wedstrijden wel meer volk in de tribune.”

(Lees het volledige artikel in de donderdagkrant van Het Belang van Limburg)

MEER OVER Roemenië

Meer sportnieuws