Nieuwe uittreksels uit dagboek Kate Mc Cann publiek gemaakt

Nieuwe uittreksels uit dagboek Kate Mc Cann publiek gemaakt

Nieuwe uittreksels uit dagboek Kate Mc Cann publiek gemaakt

Print
Het dagboek van Kate Mc Cann is openbaar gemaakt door een Portugese journalist. Er valt te lezen hoe de moeder de cruciale momenten en weken na de verdwijning van haar dochter beleeft.

The News of the World pakt voor het eerst uit met 'eerlijke' uittreksels uit het dagboek van Mc Cann. Eerder werden selectieve stukken uit het dagboek gepubliceerd, waarin enkel was te lezen dat Kate Maddie wel eens lastig vond. Nogal eenzijdig. Door de publicatie van nieuwe stukken uit het dagboek wordt het beeld van de 'harteloze' moeder bijgesteld.

Op de dag van de verdwijning schrijft Kate ondermeer:

Donderdag 3 mei: "Melk en koekjes voor de kinderen. Ook een boekje en wat spelletjes gegeven en naar boven voor een snelle douche. Madeleine is moe, zit op mijn schoot en ik lees een verhaaltje voor.

Later in de avond merken Kate en Gerry dat Maddie uit haar bedje is verdwenen. Ze gaan haar direct zoeken.

De volgende dag schrijft ze:"Niet geslapen, Gerrie en ik zijn om zes uur weer de straat opgegaan om te zoeken. Het werd al licht maar niemand is buiten. Waarom niet?! Wanhopig.

Woensdag 30 mei: Ben helemaal radeloos. Raak alle hoop kwijt omdat informatie uitblijft. Politie lijkt helemaal geen idee te hebben. Ben heel bezorgd. Morgen is het vier weken geleden sinds Maddie verdween. Vier weken dat we onze 'special little girl' niet meer gezien hebben.

Vrijdag 1 juni: Ben het stilaan beu. Ik kan maar niet stoppen met denken aan Maddie, aan haar angst voor pijn. Hoe kan ik verder als ik weet dat ze zo aan haar einde is gekomen. Heb deze week verschrikkelijke gedachten gehad. Alsjeblief, God, breng haar terug.

Dinsdag 17 juli: Ik maak me zorgen. Ik vrees dat ik in een bittere, kwade vrouw ga veranderen. Dat lijkt me verschrikkelijk. Alsjeblieft God, breng Madeleine terug en maak een einde aan deze nachtmerrie. Laat onze levens niet verwoesten door deze ellende. Laat Maddie niet lijden.

Nu in het nieuws