Waalse school schrijft vijf foetussen in

Een lagere school in het Waals-Brabantse Court-Saint-Etienne heeft vijf ongeboren kinderen ingeschreven voor het schooljaar 2011-2012. Directrice Catherina Szerzyna keek vreemd op bij de eerste vraag om de inschrijving van een ongeborene, "maar waarom niet?"

ghouben

Volgens de woordvoerster van Waals minister van Onderwijs Christian Dupont is de school in Court-Saint-Etienne niet de enige die het doet. In Vlaanderen is het onmogelijk om een ongeborene in te schrijven. Een kleuter kan hier ten vroegste ingeschreven worden op 1 september van het schooljaar dat voorafgaat aan het schooljaar waarin het kleintje naar de klas mag. In Wallonië geldt die beperking niet. De Waalse minister van onderwijs vindt het geen goede zaak omdat je moeilijk een school kan kiezen die bij je kind past voordat dit kind er is. Maar verbieden kan hij het niet.

Marginaal

Zijn woordvoerster benadrukt in Het Laatste Nieuws dat het om "een zeer marginaal verschijnsel" gaat. De andere scholen waar het gebeurt, liggen ook in Waals-Brabant. Daar zijn minder scholen, en die zitten dus vlugger aan hun limiet.

Taalbad

De lagere school in Court-Saint-Etienne is populair omdat ze de kinderen ondermeer een taalbad Nederlands aanbiedt. De ouder die een ongeborene komt inschrijven moet wel degelijk zwanger zijn. Daar ligt de grens. Een jaar voor het kind naar de school komt, moet de moeder de directrice nog eens contacteren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio