Als de Stekelbees vol zit, moet je sporten

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas start dit schooljaar opnieuw met buitenschoolse kinderopvang in sporthal De Gavers. Het project wordt voortgezet zolang het de overbezetting van kinderopvang De Stekelbees kan opvangen.

Sinds een jaar kan De Stekelbees wegens plaatsgebrek niet meer voldoen aan de vraag naar buitenschoolse kinderopvang. “In januari zijn we gestart met een proefproject van alternatieve opvang in sporthal De Gavers”, zegt schepen van Sociale Zaken Marita Meul (CD&V).

Doorstart

“Een leerkracht Lichamelijke Opvoeding van Het Kompas zorgde voor spel- en sportactiviteiten. Na een evaluatie werd beslist het project voort te zetten tot het einde van het schooljaar. We telden toen gemiddeld tien tot vijftien kinderen. Maandag hebben we het project hervat”, aldus de schepen.

De sportieve opvang in De Gavers is matig gestart, maar volgens Marita Meul is dat een normaal scenario. “In september is het altijd afwachten. Als blijkt dat De Stekelbees toch niet zou kampen met een overbezetting, handhaven we het project in De Gavers niet langer. Het lijkt me weinig zinvol om het voor een drietal kinderen te blijven financieren”, besluit Meul.

De alternatieve opvang gaat door op maandag, dinsdag en donderdag van 16 tot 17u.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio