Politie vindt twee lijken in appartement op het Zuid

Na een alarmerend telefoontje van de huisbaas troffen agenten vrijdagmiddag twee lijken aan in een studio op het Zuid. Het gaat om een 20-jarige vrouw en een man van 49.

wverhaert

De huisbaas installeerde een nieuwe wc-bril in één van zijn panden in de Antwerpse Graaf van Egmontstraat. Toen hij een verdachte geur waarnam, ging de man op zoek naar de oorzaak daarvan. Hij dacht eerst nog dat het om rottend eten ging, maar zag plots water stromen onder de deur van het appartement op de gelijkvloers.

Hoewel de huisbaas een sleutel had, verwittigde hij onmiddellijk de hulpdiensten. Agenten betraden de studio even na de middag en troffen er twee lichamen aan. Eén van de slachtoffers bevond zich op het bed, het andere lag in de douche.

Volgens de brandweer vertoont de boiler in de studio mankementen. Bij het in werking stellen van het toestel maten ze immers een verhoogde concentratie CO-gas. Het is dan ook niet uitgesloten dat het om een koolstofmonoxidevergiftiging gaat. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse om de zaak te onderzoeken en nam de twee lichamen mee.

Foto's: Frank Boelens en Google Maps

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio