Trio knevelt winkeluitbater

Javed Iqbal (40) uit Antwerpen is nog volop aan het bekomen van de overval die hij woensdagnacht meemaakte in zijn nachtwinkel aan de Oudegemsebaan in Oudegem. Drie gewapende overvallers knevelden hem en gingen aan de haal met sigaretten en 2.300 euro.

jvandermosten

“Het was vrij rustig iets na middernacht, dus zat ik even in de ruimte naast mijn winkel”, vertelt uitbater Javed Iqbal. “Plots stonden er drie mannen met vuurwapens voor mij. Ik kon niet anders dan me overgeven. Ze maakten me vast aan handen en voeten.”

Opgeschrikt

De overvallers wilden vervolgens de winkel verduisteren en de deuren sluiten, zodat klanten zouden denken dat hij gesloten was, om ongestoord te werk te kunnen gaan. “Plots moeten ze door voorbijgangers opgeschrikt zijn”, vertelt het slachtoffer. “Ze stalen het geld en sigaretten, ter waarde van zo’n 800 euro.”

Toen de dieven op de vlucht sloegen, werden ze gevolgd door een getuige die alles zag gebeuren. Volgens die getuige zouden de daders een Oost- Europese taal gesproken hebben. De getuige zag hen wegrijden in een wagen met een Franse nummerplaat.

Striemen

Javed kon zijn handen bevrijden en zo met een mes ook zijn voeten losmaken. In paniek ging hij aanbellen bij de eigenaars van wie hij de winkel huurt. De politie werd er meteen bijgehaald en er werd een sporenonderzoek gestart.

Javed toont zijn enkels, die nog striemen vertonen waar hij werd vastgebonden. Het zal nog even duren voor hij alles te boven komt. “Het is al de tweede keer dat we overvallen worden”, vertelt zijn broer Mohammed, die regelmatig meehelpt en nu ook even bijspringt om zijn broer te steunen. “Twee jaar geleden kwamen ze langs achter binnen en gingen ze ook met sigaretten aan de haal.”

Geschokt

De klanten reageren geschokt.

“Waar gaat het naartoe?” verzucht Willy, die zijn steun komt betuigen aan zijn vrienden. “Ik had jarenlang een videotheek. Zelfs daar werd wel eens wat snoep gestolen, maar dit is duizend keer erger.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio