Herbestemming militair domein

Het vroegere militaire domein aan de Broechemse Van den Nestlaan kan niet gebruikt worden voor sociale woningbouw. De gemeente Ranst zou er wel graag haar technische dienst huisvesten.

jvandermosten

Het schepencollege heeft aan de eigenaar van de vroegere Britse basis gevraagd om het schattingsverslag voor het domein opnieuw te bekijken. Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) legt uit.

“Vroeger werd de waarde van de grond al eens geschat op drie miljoen euro. We willen die raming nog eens laten overdoen. We hebben belangstelling voor het terrein, als de vraagprijs lager ligt. Het zou de plek kunnen worden om onze technische dienst te huisvesten. Die zit nu nog op het vroegere militaire gebied in Emblem, maar moet daar op termijn weg.”

Groene woonwijk

René De Belder (Vlaams Belang) ziet een andere bestemming voor het gebied. “Het domein zou volgens ons beter uitgebouwd worden tot een woonwijk met veel groen, open ruimten en speelgelegenheden voor kinderen, bestemd voor jonge gezinnen uit Groot-Ranst en de randgemeenten.”

Het idee van sociale woningbouw was ook bij het bestuur al opgekomen, maar weer afgevoerd omdat de hogere overheid niet van een nieuwe woonkern in landelijk gebied wil weten. Lode Hofmans: “De overheid stelt dat er geen nieuw woonkern kan komen zo ver weg van de Broechemse dorpskern. Een verschil met het gebied op Millegem, waar al bewoning is en een uitbreiding dus wel kan.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio