Basket in problemen door prijsverhoging Heuvelhal

In de Heuvelhal gelden sinds kort nieuwe tarieven. Door die prijsverhoging dreigt basketbalclub Esbac onvoldoende financiele middelen over te houden.

jvandermosten

De vorige gemeenteraad besliste om 10 euro te vragen voor de volledige zaal en 4,50 euro voor een derde van de zaal. Met die prijsaanpassing, de eerste na twintig jaar, kon iedereen leven.

Maar in het reglement stond ook dat de volleybalverenigingen nooit de volledige zaal konden reserveren -wel drie keer één derde van de zaal- wat op 13,50 euro zou komen.

Gelijkheid

Er werd een bezwaarschrift ingediend en één volleybalclub stapte zelfs naar de provinciegouverneur. Die besloot dat de uitzondering voor volleybal in strijd is met het grond- wettelijk gelijkheidsbeginsel.

Meerderheidspartijen sp.a en CD&V besloten om voor volleybal dezelfde tarieven te vragen als voor de andere sporten. Tijdens de laatste gemeenteraad besliste de meerderheid om de prijs voor iedereen op te trekken naar 12 euro voor de hele zaal, 6 voor een derde en 9 voor een halve zaal.

Catastrofe

Vooral voor basketbalclub Esbac zou dit een financiële catastrofe zijn. Het bestuurreageert: “Door een tekort aan uren in de Heuvelhal moeten wij al jaren uitwijken met een deel van de trainingen. Dat is een meerkost van 500 euro. Vanaf dit jaar zijn we ook verplicht om water af te nemen van het Sportkaffee, wat ons 600 euro kost.”

“Nu komt daar dus een verhoging van de zaalhuurkosten van meer dan 3.000 euro per jaar bij. Dat heeft ongeziene gevolgen voor onze club. Het draaiend houden van onze vereniging kost per jaar minimaal zo’n 20.000 euro. We kunnen echt niet nog meer activiteiten verzinnen en het verhogen van het lidgeld is ook geen optie. Daarom hopen we dat de gemeente ons helpt zodat onze club op een gezonde manier verder kan bestaan.”

Peanuts

Burgemeester Van Tichelt (CD&V), die ook bevoegd is voor sport: “We hebben pas een investering van meer dan 60.000 euro gedaan in de sporthal. Ook zijn de tarieven sinds 1988 niet meer aangepast. Als je uitrekent hoeveel de verhoging per gebruiker per uur is, is dat eigenlijk peanuts.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio