Rode Ridder, vuurwerk en tonnen sfeer

Deurne gaat een feestelijk weekeinde tegemoet. De Bevrijdingsfeesten bieden braderijen, een reuzenommegang, een verjaardagsfeest in ontmoetingscentrum Den Tip en niet te vergeten: het vuurwerk in het Rivierenhof.

jvandermosten

Vanaf vrijdagavond 5 september tot en met zondag zijn er braderijen op de Herentalsebaan én de Gallifortlei. Er rijdt ook een heuse paardentram langs.

Diezelfde vrijdag wordt er eveneens gefeest in het Rivierenhof. In het openluchttheater treden vanaf 21u Campina Reggae en Arsenal op. Om 22u wel even onderbroken voor zo’n schitterend vuurwerk waar alleen Deurne het patent lijkt op te hebben.

Reuzen

Zaterdag 6 september gaan de reuzen op wandel en dat al voor de 31ste keer. Ze zijn met zijn 120 en komen uit alle hoeken van het land. Op hun tocht worden ze vergezeld door een tiental muziekkorpsen.

Een speciale gast, zomaar eventjes 5,50m hoog, komt uit Deurne zelf: de Rode Ridder. De kolos zal aan het districtshuis blijven zitten. Uw krant zal er ook zijn en verloot vijf abonnementen.

Ommegang

Vanaf 14.30u begint de Ommegang. Het parcours loopt over Sterckshoflei-Boterlaarbaan- Herentalsebaan-Dascottalei- Van den Hautelei-Stevenslei- Boterlaarbaan-Sterckshoflei.

De Bevrijdingsfeesten worden op zondag om 15 u in het Rivierenhof afgesloten met een festival, met onder meer optredens van Bart Van den Bossche en Paul Ambach

Meer info: www.deurne.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio