Vlaamse regering geeft ja-woord aan nota-Peeters

De Vlaamse regering heeft vanmiddag beslist om de nota steunen die Vlaams minister-president Kris Peeters heeft opgemaakt om de communautaire gesprekken uit het slop te halen.

ssimons

De Vlaamse regering wil zich niet vastpinnen op een deadline, maar hoopt wel op een doorbraak voor de Vlaamse verkiezingen.

Peeters wil de tweeledige overlegstructuur tussen Vlamingen en Franstaligen behouden, maar ook een Franstalige en een Nederlandstalige Brusselaar erbij betrekken. Wie dat zullen zijn is nog niet beslist.

Ook de ministers van Institutionele Hervorming Jo Vandeurzen (CD&V) en Didier Reynders (MR) zouden bij de gesprekken betrokken worden.

BHV komt niet aan bod

Tijdens de communautaire gesprekken zou de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde alvast niét aan bod moeten komen volgens de plannen van Peeters. De minister-president vindt dat BHV in het parlement gesplitst moet worden.

De Vlaamse meerderheidspartijen zijn er voor te vinden dat de akkoorden die uit de dialoog voortkomen, goed worden gekeurd in het federale parlement. Of de Franstaligen zich daar ook in kunnen vinden, is nog niet geweten.

Nu in het nieuws