Herentalse woontoren geëvacueerd na brandstichting

Een pyromaan heeft donderdagochtend brand gesticht in de kelder van een Herentals appartementsgebouw aan Kleerroos. Honderd mensen vluchtten de straat op. De Herentalse brandweer kon het vuur doven, de politie pakte gisteren een verdachte op.

jvandermosten

Vuur rond middernacht

Het vuur was rond middernacht in de kelder aangestoken. Via de traphal verspreidde de rook zich snel in de elf verdiepingen tellende woontoren in de Herentalse wijk Kleerroos.

Het loeiende brandalarm joeg veel bewoners in nachtgewaad op straat. Sommigen moesten op krukken de trappen van het gebouw afsukkelen, moeders hielden kinderen en baby’s in hun armen, huisdieren werden naar buiten gejaagd.

Snelle interventie

De Herentalse brandweer, die net een interventie voor een eveneens aangestoken brand in het naburige sociaal centrum Den Dorpel achter de rug had, was het vuur snel meester. Toch duurde het nog een tijd voor de rook uit het gebouw was weggeblazen en het CO-niveau tot een aanvaardbaar peil was gezakt.

Na twee uur op straat te hebben doorgebracht konden de inwoners om 3 uur in de ochtend weer naar hun appartementen.

Verdachte voorgeleid

Stevig speurwerk van de politie zorgde ervoor dat gisteren een verdachte werd voorgeleid. De onderzoeksrechter in Turnhout buigt zich over zijn aanhouding.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio